Een geboortekaartje ontwerp kiezen

Je bent in verwachting, wat leuk! Er zullen vele to-do’s op je lijstje staan, maar vergeet zeker niet hoe belangrijk het is om op tijd te zoeken naar een leuk geboortekaartje! 

In eerste instantie ga je af op een ontwerp, je hebt een voorkeur voor een stijl en bent hiernaar op zoek. Zo heb je erg leuke geboortekaartjes met foto’s van de baby hierop, of leuke illustraties met bijvoorbeeld dieren (zoals een vos of vogels). Wellicht dat je ook nog kijkt naar de afmetingen van het geboortekaartje, want wil je een normaal formaat of iets aparts? Naast al deze keuzes zie je ook nog heel veel verschillende termen langs komen over papiersoorten, maar wat betekenen deze?
In deze blog nemen wij je mee in de opties die The Little Gifts heeft en waarom hiervoor gekozen is.

Wat komt er kijken bij het kiezen van papiersoorten?

De kwaliteit van het gekozen papier voor jouw bijzondere geboortekaartje is bijna net zo belangrijk als het ontwerp zelf. Een mat kaartje geeft een rustige en luxe uitstraling aan het kaartje. Daarnaast zie je geen vlekken op het kaartje nadat je deze in je handen hebt gehad, dit in tegenstelling tot een kaartje met glans. Bij The Little Gifts zijn alle aangeboden kaartjes gedrukt op mat papier. 

Een aantal geboortekaarten is op natuurkarton wit papier gedrukt, waardoor de kaartjes een moderne en frisse uitstraling blijven houden. Onze lijn met originele drieluik kaarten is gedrukt op biotop papier. Dit papier is niet wit maar heeft een crème kleur. Hierdoor wordt er een aparte sfeer gecreëerd. 

Hoe zwaar het papier is van het kaartje is ook een belangrijk onderdeel van de kwaliteit, hoe zwaarder het papier hoe mooier het blijft staan. Maar let op, een kaartje die te zwaar is qua grams papier kan met een vouw niet goed dicht! Over dit probleem hebben wij goed nagedacht, onze kaartjes worden aangeboden in 300 en 340 grams papier. Precies goed.

Naast de verschillen in type papiersoorten, kun je ook kiezen voor een leuke extra zoals ronde hoeken! Onze stoer geboortekaartjes zijn hiervan voorzien, is jouw keuze hierop gevallen?

Floral & Nature geboortekaartje.
Uit de Floral & Nature collectie,
een dubbele kaart.
Stoer geboortekaartje.
Uit de Stoer collectie geboortekaartjes.
Stoer geboortekaartje.
Uniek zijn de ronde hoeken.

Extra’s: sluitzegels en gekleurde enveloppen

Eindelijk is de baby geboren en kunnen de kaartjes op de post, een moment waar je naar hebt uitgekeken. Het geboortekaartje is een aankondiging van de geboorte van de baby naar de mensen van wie jij houdt. Het is dus extra leuk om naast het kaartje ook te kiezen voor leuke extra’s, zoals sluitzegels en gekleurde enveloppen.

De envelop is het eerste wat mensen zien, hoe leuk is het dan om een gekleurde envelop te sturen (wellicht al als hint, want is het een jongen of meisje…?). De envelop kan mooi dicht geplakt worden met een sluitzegel. Bij al onze geboortekaartjes worden unieke sluitzegels geleverd. Neem snel een kijkje in ons assortiment.

Vragen?

Je bent nu overspoelt met informatie over papiersoorten, dikte van papier, enveloppen en sluitzegels. Nuttige informatie, maar wellicht heb je hier toch vragen aan over gehouden. Geen probleem, neem gerust contact op! Graag vertellen wij je alles over onze geboortekaartjes en beantwoorden wij al jouw vragen.